Hopp til navigasjon Hopp til innhold

– Google er farlig

Sikkerhetseksperter advarer mot den siste versjonen av Google Desktop. Den lagrer din private informasjon sentralt hos Google.

Google Desktop 2
Google Desktop 3, som foreløpig bare er ute i beta, har en funksjon der du kan søke etter informasjon i mange datamaskiner samtidig. For å gjøre dette mulig blir de aktuelle filene lagret sentralt hos Google. Lagringen er midlertidig, og filene fjernes etter 30 dager.

Borgerrettsorganisasjon reagerer

Likevel er det mange som reagerer på at alt fra kjærlighetsbrev til forretningshemmeligheter kan komme til å lagres hos Google. Blant de som reagerer er den amerikanske borgerrettsorganisasjonen Electronic Frontier Foundation.

Analyseselskapet Gartner Group er heller ikke fornøyd. Hovedrisikoen i Google Desktop ligger i at brukerne ikke vet hvordan programmet fungerer, mener Gartner. Dermed kan hemmelige interne forretningsdokumenter bli liggende på Googles servere.

– Forstår bekymringen

Gartners synspunkt er at enhver oppbevaring av sensitive data utenfor selskapets egne servere utgjør en sikkerhetsrisiko.

Google innrømmer at Google Desktop 3 innebærer en viss risiko. Andy Ku, Googles europeiske markedssjef, sier at han forstår bedriftenes bekymring.

Kilde:
IDG.se

Stikkord: internett