Ny Apple-logo

Annonse


Skjerper tonen mot OS X-hackere

Ny Apple-logoIkke før hadde Apple annonsert at de vile lage et operativsystem for Intel-prosessorer i fjor, så var kreative sjeler i gang med å finne måter å få det til å kjøre på vanlige Intel-PC-er. Apple løste først problemet ved å lansere en egen liten chip som måtte være fysisk til stede for at operativsystemet skulle fungere.

Stengte hackerforum

Det tok ikke intuitive hackere lang tid omgå denne chipen. Apple tok imidlertid ikke andre grep enn å tette hullene etter hvert som hackerne fant dem, og antok en tilbakelent holdning.

Nå kan det se ut til at selskapet har lagt seg på en noe mer offensiv linje, i og med butikklanseringen av MacBook Pro med Intel-prosessor. Nå har Apple stengt OSx86, et forum som var svært populært blant alle de som ønsket å kjøre Apples operativsystem på en vanlig PC.

Dikt mot pirater

Foreløpig har Apple ingen planer om å implementere Windows-lignende funksjoner for å forhindre piratversjoner av operativsystemet. Verken lisensnøkkel eller autentiseringsprogrammer som Windows Genuine Advantage skal være aktuelt.

Annonse


Apple sier at de foretrekker å stole på kundene sine. Foreløpig vil de stoppe OS X-hackere med humor. Dette diktet møter alle som forsøker å hacke Apples operativsystem:

You karma check for today:
There once was a user that whined
his existing OS was so blind
he’d do better to pirate
an OS that ran great
but found his hardware declined.
Please don’t steal Mac OS
Really, thats way uncool.

kilde:

Kilde:
BetaNews

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse