Per Ervland

Annonse


HD DVD kan bli uspillbar

Per ErvlandFå måneder før neste generasjons DVD-formater er klare til å bli sluppet på markedet, er det full forvirring i bransjen. I øyeblikket ser det ut til at svært få vil få glede av den høye oppløsningen i Blu-ray og HD DVD.

Virker ikke på PC

Den rigide kopibeskyttelsen som de to formatene er blitt enige om gjør det nemlig veldig vanskelig å få avspilt innholdet i full oppløsning. I disse dager hersker det derfor full forvirring blant maskinvare-produsenter om hvorvidt deres produkter vil være i stand til å spille av de nye DVD-ene eller ikke.

Slik det ser ut i dag, vil de færreste PC-er eller DVD-spillere, selv med firmware-oppgradering, være i stand til å nyttiggjøre seg det nye DVD-formatet. Dette fordi kopibeskyttelsen enten vil redusere kvaliteten eller sperre for avspilling dersom de riktige koblinger og digitale rettighetsbeskyttelser ikke er på plass.

Nvidia får kritikk

Selv ikke de dyreste PC-er som selges i dag har disse applikasjonene. Nå begynner kritikken fra forbrukerne å vokse seg sterk. grafikkort-makeren Nvidia har fått flengende kritikk fordi den markedsfører sine produkter som kompatible med kopibeskyttelsen når de i realiteten ikke er det.

Det er et ønske fra Hollywood om å stoppe piratkopiering av film som ligger bak den rigide kopibeskyttelsen i de nye DVD-formatene. For de som kjøper en dedikert HD DVD eller Blu-ray-spiller, er dette ikke et stort problem. Sammen med en HDTV vil det fungere når du trykker på en knapp.

Ingen informasjon til forbruker

Problemet oppstår for alle de som vil se sine HD DVD eller Blu-ray-filmer på PC. Dagens TV-utgang er på de aller fleste PC-er analog. Denne støtter ikke kopibeskyttelse, og blir dermed sett på som uakseptabel av Hollywood. Har du en DVI-utgang øker dette risikoen for piratkopiering i Hollywoods øyne. Derfor har studioene overtalt Microsoft til å legge inn en funksjon i Vista som kan sperre DVI-tilkoblingen fullstendig.

Dersom PC-en din har HDMI-utgang, som kommer kryptert, burde avspillingen gå som planlagt. I dag er det imidlertid nesten umulig for forbrukerne å finne god informasjon om hvorvidt et produkt vil være kompatibelt med de nye DVD-ene eller ikke.

Kilde:
News.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse