Windows Vista Beta 1

Annonse


– Vista kan brukes til terror

Windows Vista Beta 1Windows Vista kan fort bli terroristenes favoritt blant operativsystemene. Årsaken er applikasjonen BitLocker, som gjør det mulig for brukeren å kryptere absolutt alle data på maskinen, inkludert operativsystemet og bootsektoren.

– Seriøst vanskelig

Idéen bak BitLocker er god, nemlig å gjøre dine data utilgjengelige for utenforstående dersom datamaskinen din for eksempel skulle bli stjålet. Dette vil imidlertid også skape store problemer for lovens lange arm i deres jakt på bevis mot terrorister og andre slemminger. Ifølge britisk politi gjør BitLocker det ‘seriøst vanskelig’ å komme til data på harddisken.

Det vil derfor komme et forslag fra politimyndighetene om at Micorosft installerer en bakdørsnøkkel som gjør det lettere for politi og myndigheter å bryte krypteringen.

Kan nekte fildelingsprogrammer

BitLocker er beregnet på å beskytte innhold mot å bli vist dersom operativsystemet er koblet fra. Det hindrer også installasjon av programvare uten brukerens vitende. Kritikere har imidlertid påpekt at kopibeskyttelsen i BitLocker kan hindre brukerne i å installere programmer som ikke er godkjent, for eksempel fildelingsprogrammer.

Kilde:

BetaNews

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse