Annonse


USA vil avle anti-nettsensur

Det amerikanske State Department har satt opp en egen enhet som spesifikt skal hjelpe teknologiselskaper å beskytte ytringsfriheten i land som Kina.

Representanter for State Department har fått i oppgave å presse myndighetene i andre land mot å tillate større ytringsfrihet på nettet, såvel som å hjelpe amerikanske bedrifter finne ut hvordan de skal oppføre seg når de blir bedt om å føye seg etter undertrykkende lover i landene de opererer i.

– Sterkere i flokk

Tanken er at et regjerings-støttet initiativ fra USAs side vil ha større innflytelse på myndigheter i land som Kina enn individuelle selskaper har på egen hånd.

– Mange teknologiselskaper ønsker å jobbe for å hjelpe de som mangler den friheten vi ofte tar for gitt. Hvis vi jobber sammen, kan vi gjøre betydelige framskritt i denne saken, sier Undersecretary of State Paula Dobriansky, som er medlem i det nyoppnevnte utvalget.

Annonse


Don’t be Evil

Både Google, Microsoft og Yahoo høster for tiden sterk kritikk for sin tilsynelatende villighet til å føye seg etter Kinesiske myndigheters krav om å utelate søkeresultater, fjerne utpekte blogger og identifisere nettbrukere.

Alle tre selskapene, såvel som Cisco, må denne uken på teppet for å forklare seg for den amerikanske Kongressen.

Kilde:
Reuters

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse