Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Nintendo DS Lite stort bilde

DS går på nett

Alle som har skreket etter ny funksjonalitet på Nintendo DS får endelig gehør – i sommer kan du gå på internett med spillmaskinen.

Det er en kjent sak at Nintendo ikke alltid er de første til å omfavne nye funksjoner, men når de først gjør det, fungerer det som det skal. Nintendo DS har hatt WLAN-støtte fra dag en, men først med vinterens Mario Kart DS fikk vi ordentlig bruk for funksjonen.

Nå er det på tide å utnytte mulighetene videre, og fra sommeren av vil japanske spillere kunne sette inn et DS-kort i maskinen, og gå rett på nettet.

Nettleseren er utvikler av norske Opera, og bygger på samme kjernen som storebroren, desktop-utgaven av nettleseren. I og med at DS har en trykksensitiv skjerm, benytter nettelseren seg selvsagt av navigasjon med pennen. Skjermbildet går imidlertid over begge skjermene til DS, også den ikke-trykksensitive.

Nintendo DS Lite stort bilde

Det eneste problemet er at det er uvisst når vi faktisk kan ta funksjonaliteten i bruk – nettleseren slippes først til sommeren, og foreløpig bare i Japan, men vi følger selvsagt med på nyhetene – og håper at Opera snart annonserer en europeisk versjon.