Valentin-virus topp

Annonse


Valentinkort er farlig virus

Valentin-virus– Det begynner med at du får en e-post med en link til et valentines e-postkort. Klikker du på linken åpnes en side der du får beskjed om laste ned en flashplayer, forklarer Roger Ison-Haug i IT-giganten CA (Computer Associates).

Skjuler seg i Flash

Flashplayeren har filnavnet flashplayer.cab. Denne filen inneholder trojaneren Win32/Hanlo.I. Denne skaper en driver som skjules på maskinen

For å kamuflere installasjonen åpnes en hjemmeside som ser ut som et valentines e-postkort. Denne siden er en forfalskning av den originale siden original-cards.com. I skrivende stund har eieren av denne siden publisert en advarsel til alle som blir omdirigert via den forfalskede siden.

Umulig å rydde opp

Men om du først blir angrepet, kan konsekvensene bli svært alvorlige. Viruset starter programmer helt vilkårlig, og kjører ukontrollerte prosesser innenfor hvert program. Det hele kan sammenlignes med å røre rundt på harddisken med sleiv. Resultatet blir at vitale data kan bli så godt som umulig å finne igjen.

Annonse


PC-en blir i følge C A helt ubrukelig, slik at den heller ikke kan kjøre programmer som fjerner uvesenet.

De gode nyhetene er at Win32/Hanlo.I stoppes effektivt av eksisterende antivirus-programvbare og brannmurer. Det er først og frmest PC-er som ikke er sikret med de siste oppdaterignene som er utsatt for angrep.

Kilde:
Pressemelding fra CA

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse