Annonse


Nettsalg inn på VG-lista

Platebransjens interesseorganisasjon IFPI utarbeider VG-lista, og har i 2006 begynt innhenting av salgstall for musikk på nettet. Nedlastingsstatistkk ble fra forrige uke av en del av grunnlaget for utarbeidelsen av VG-listas singelliste.

– Kildene for nettsalgstatistikken er plateselskapene. Kildene for tall til VG-lista er Nielsen Sound Scan, som henter inn tall fra itunes, MSN og cdon.com. I tillegg henter vi inn tall fra phonofile og the24, sier IFPI-sjef Marte Torsby.

På piratjakt

Samtidig lover IFPI nye aksjoner for å bekjempe piratvirksomhet på nettet i 2006.

– Vi følger nøye med på den aktiviteten som foregår på nett, og vil vil forstette å kjøre aksjoner mot piratvirksomhet. Når og hvordan slike aksjoner vil gjennomføres, vil vi naturligvis ikke “annonsere” på forhånd, sier Torsby til ITavisen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse