Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Finn en virtuell Valentine

Det blir stadig vanligere at folk møter likesinnede gjennom en felles interesse for onlinespill eller interaktive praterom.

brudepar
Forbausende mange mennesker finner sin bedre halvdel i spill som Everquest, City of Heroes eller Second Life. Også World of Warcraft brukes av mange til å utvide sin bekjentskapskrets, både fysisk og virtuelt.

Britiske Chris Edwards (36) er en av dem. Han traff sin nåværende kone, 41 år gamle Alayne fra Philadelphia i USA, i den virtuelle verdenen Second Life. Det spesielle med Second Life er at det er akkurat det – et virtuelt liv, og ikke et spill der man har noe overordnet mål.

Chris og Alayne forelsket seg i hverandres virtuelle alter ego etter at de kjøpte tomter ved siden av hverandre i Second Life, og stadig måtte over til tomtegrensen for å sjekke hva naboen bygde på.
– Hun eksperimenterte med å bygge planter, blomster og trær. Det var skikkelig fint, sier Edwards til News.com.

Også i World of Warcraft er det mange som søker likesinnede i praterommene. ITavisen har tidligere skrevet om Warcraft-spilleren Sara Andrews, som ble nektet å opprette et homovennlig laug i World of Warcraft. Dette skapte sterke reaksjoner internt blant spillerne.

Mange påpekte at Warcraft i lang tid har hatt et velfungerende nettverk for homofile spillere, såkalte gaymers, at det finnes flere homsevennlige laug i Warcraft og at det sågar er blitt avholdt homseparader i spillet.

Spillutgiver Blizzard har derfor gitt Sara Andrews en offentlig unnskyldning, og lover å endre sine retningslinjer med hensyn til omtale av homofili.

Stikkord: internett