Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Samsung Z710

Samsungs enorme mobilslipp

Samsung har virkelig slått på stortromma nede på 3GSM World Congress i Barcelona. De viser frem hele femten nye og spennende mobiltelefoner.

Samsung 3GSM mobilslipp
Om Sony Ericsson var først ute blant mobilprodusentene ser det ut til at Samsung er best. I hvert fall i forhold til å skape oppmerksomhet rundt sine produkter i Barcelona. Samsung viser nemlig frem hele femten av sine nyeste modeller og her er det mye spennende teknologi.

Samsungs PDA-mobil

Windows-baserte mobiler har fått en stor fanskare etter hvert, mye på grunn av store muligheter med operativsystemet. På 3GSM har de vist frem PDA-mobilen i320 med Windows Mobile 5.0. Den har også EDGE-støtte, push e-post og et fullstendig tastatur.

Kameraoppløsningen er på 1,3 megapiksler og den har innebygd fotolampe. Minnet er på 120 megabyte, samtidig som den har støtte for minnekort. Samsung i320 er ventet i butikkhyllene i Norge til sommeren.

Samsung i320

Samsung med HSDPA-mobil

HSDPA er et av de såkalte buzz-ordene i mobilverdenen for tiden. Dette er bredbånd på mobilen, med langt høyere hastigheter enn vanlig 3G. Den nye mobilen Samsung Z560 med HSDPA har en overføringshastighet på hele 1,8 Mbps, som er raskere enn det de fleste har på bredbåndet hjemme i veggen.

Samsung Z560

Den sorte flippmobilen har også to megapikselkamera og musikktaster på utsiden av mobilen. Minnet er ikke så stort, men heldigvis har den plass til minnekort. Skjermen er også av den gode sorten (320 x 240 punkter og 262 000 farger), så bare vi får HSDPA-støtte i mobilnettet her hjemme kan dette bli en vinner.

3,2 megapiksler

Samsung Z710 er selskapets første mobil med 3,2 megapiksler oppløsning på det innebygde kameraet. Med FM-radio og en MP3-spiller med stereo kan denne modellen bli en skikkelig multimediemobil.

Det er en 3G-mobil med fold- og vendbar skjerm med 320 x 240 punkters oppløsning og 262 000 farager. Den har ikke overraskende støtte for minnekort, samt at den har imponerende 128 megabyte internminne. Denne skal også dukke opp til sommeren.

Populær oppfølger

Samsung D500 og D600 har vært to av de mest populære Samsung-mobilene på det norske markedet de siste årene. Skyvemobilen D820 ser ut til å bli oppfølgeren til disse mobilene, selv om den teknisk sett ikke imponerer så mye som vi kunne ønske.

Samsung D820

Vi kunne nemlig ønske oss et bedre kamera enn det 1,3 megapikselkameraet som er innebygd. Den har imidlertid både 3G- og minnekortstøtte, samt en veldig bra skjerm. Det spreke tynne designet og MP3-muligheten bør også gjøre sitt til at også D820 kan bli en populær modell.

Mobilen vil koste rundt 4 000 kroner og den skal være i butikkene i løpet av andre kvartal i år.

Syltynt fra Samsung

Mobiltelefoner som er syltynne er noe av det mobilbransjen synes er mest gøy om dagen. Samsung Z150 er blant de tynneste mobilene med sin 9,8 milliteter. Vekten er heller ikke så ille, med 89 gram.

Samsung Z150

Den minimale størrelsen gjør at det kuttes ned litt på de tekniske funksjonene. For selv om den har MP3-støtte har den ikke minnekort, og med kun 50 megabyte innebygd minne, blir dette mer eller mindre ubrukelig. Den har 3G-støtte og to kameraer, men uheldigvis har begge kameraene kun VGA-oppløsning. Det stilrene kule designet kan imidlertid veie opp for de tekniske manglene.

Flere modeller

Samsung har lansert flere mobiltelefoner enn de som er nevnt her, blant annet P900 som vil være den først TV-mobilen for Europa.. Den har en stor og vendbar skjerm med T-DMB-støtte. De viser også DVB-H-mobilen P910, samt WiMax-mobilen M8000.

Samsung har virkelig klart å imponere. Om noen timer kommer Nokia til å slippe sine 3GSM-mobiler nede i Barcelona. Da gjenstår det bare å se om de klarer å imponere like mye.

Stikkord: digitalkamera, internett, Mobil, mp3, windows