Hopp til navigasjon Hopp til innhold

PC-avspilling av Blu-ray umulig

Når filmer kommer på HD DVD og Blu-ray, vil du ikke kunne spille dem av på PC. Det nye kopisikringssystemet HDCP finnes ikke i noe grafikkort.

Lite tyder på at antipratsystemet HDCP (High-Bandwidth Digital Content Protection) vil være å finne i de nye grafikkortene fra ATI og Nvidia når de to nye mediene som skal avløse DVD-platen kommer i løpet av året.

Ingen hastverk

Dette mens svært mange PC-skjermer og flatskjerm-TV-er har HDMI eller DVI-innganger med HDC implementert. Det finnes også en rekke DVD-spillere med HDMI-utganger. Men uten HDCP, siden DVD-plater ikke har HDCP-koding.

I praksis betyr dette at HD DVD og Blu-ray ikke vil kunne spilles av på PC-er – heller ikke på de som blir utstyrt med lesere for disse formatene. Unntaket er Sonys Vaio-PC-er, som vil ha HDMI-utganger med HDCP

Tredjeparts lesere/skrivere er på vei for begge formater, uten at grafikkort-produsentene synes å ha hastverk med å legge inn HDCP.

Kilder:
CDfreaks.com
Firingsquad.com
XbitLabs.com
Behardware.com

Stikkord: lydogbilde, Maskinvare, pc