Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Utrygg Walkman-mobil

Feil påvist i fire Sony Ericsson-mobiler, deriblant Walkman-mobilen W800i, kan føre til at man kan oppleve DOS-angrep mot mobilen sin.

Sikkerhetshullet er funnet av det franske sikkerhetsselskapet FrSIRT. De hevder det er en feil med Bluetooth-modulen i fire Sony Ericsson-mobiler. Sikkerhetsselskapet Secunia har rapportert den samme feilen.

Mobilen krasjer

Ifølge FrSIRT klarer ikke Bluetooth-modulen å behandle feil i L2CAP (Logical Link Control and Adaptation Layer Protocol. Dette fører til at eiere av de fire mobilene kan oppleve såkalte DOS-angrep, som får mobilen til å krasje. Det skal ikke mer til at noen innenfor Bluetooth-radiusen sender ondsinnet kode til mobilen.

– Jeg tror ikke en gang mobilbrukeren vil vite at angrepet skjer før man prøver å bruke mobilen igjen, sier teknisk sjef Thomas Kristensen i Secunia.

Heldigvis er skaden minimal. Slår man av og på mobilen sin vil den fungere som normalt igjen. Dette er også grunnen til at begge sikkerhetsselskapene rangerer den potensielle sikkerhetsrisikoen som lav.

Angriper Walkman-mobil

De fire Sony Ericsson-mobilene som kan angripes er Sony Ericsson K600i, V600i, T68i og W800i. Walkman-mobilen W800i var en av fjorårets mest ettertraktede mobiltelefoner, noe som førte til tomme hyller i lengre perioder i fjor høst.

– Sony Ericsson tror muligheten til å utnytte slike feil er meget begrenset, men er man bekymret kan man selv hindre uønsket tilgang til mobilen ved å slå av Synlighet-innstillingen i Bluetooth-oppsettet, sier talskvinne Cherie Gary fra Sony Ericsson.

Kilder:
CNET News.com
FrSIRT

Stikkord: Mobil, virus