Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Ny Kina-skandale for Yahoo

Yahoo i Kina skal ha hjulpet myndighetene å fengsle en systemkritiker. Det er andre gang selskapet blir beskyldt for dette.

Yahoo Kina
Det er unektelig en litt bitter ettersmak i nettgigantenes kappløp for å kapre markedsandeler i Kina. Forrige gang var det Google som ble kritisert da det ble avslørt at selskapet bedriver ivrig sensur på vegne av kinesiske myndigheter.

Demokratitilhenger i fengsel

Når blir Yahoo anklager for å ha gitt kinesiske myndigheter informasjon som hjalp til å få dømt den opposisjonelle Li Zhi. Zhi ble dømt til åtte års fengsel for undergravende virksomhet etter å ha forsøkt å melde seg inn i Kinas demokratiske parti.

Ifølge Zhis advokater skal Yahoo ha forsynt kinesiske etterretningsagenter med informasjon om Li Zhis registrering hos Yahoo. Ifølge en talskvinne for Yahoo skal selskapet se på saken.

Anklaget for lignende forhold

Det er ikke første gang Yahoo anklages for å være slepphendt med informasjon. En fransk journalistorganisasjon anklaget i fjor Yahoo for å ha hatt en finger med i spillet under arrestasjonen av journalisten Shi Tao.

Kilde:
Reuters

Stikkord: internett