Annonse


Vil nekte BitTorrent-spyware

BitTorrent har vært en av de mest populære fildelingsteknologiene på nettet de siste årene, noe som har ført til enorm økning i programmer som bruker teknologien. Nå har imidlertid selskapet bak BitTorrent bestemt at ikke hvem som helst kan bruke navnet.

Må betale

Grunnen er at de vil sikre at de som bruker BitTorrent-navnet lager trygge programmer. Flere av BitTorrent-applikasjonene man kan laste ned på nettet har nemlig vært fulle av såkalt spion- og reklamevare.

– Vi liker ikke de som utnytter BitTorrent-navnet for å spre spionvare og reklamevare, sier administrerende direktør i BitTorrent, Ashwin Navin, som tar mange grep for at BitTorrent skal føre til flere lovlige nedlastninger enn det gjorde for kort tid tilbake.

De som vil benytte BitTorrent-navnet må betale selskapet en lisensavgift for at de skal sjekke at programmet holder de standardene som selskapet krever. Norske Opera Software annonserte i går BitTorrent-støtte i Opera 9.0 og er således det første selskapet som tar i bruk det nye trademark-programmet til BitTorrent.

Kilde:
CNET News.com