deskill.

Annonse


Overvåker ansattes mobil

deskill.Fordelene med overvåkingen er mange for arbeidsgiver. Blant annet kan de være sikre på at du faktisk sitter i bilkø og ikke på kafé, og de kan få omdirigert deg dersom noe skulle oppstå.

Press på de ansatte

Mange ansatte er imidlertid ikke så glade for den nye overvåkingsboomen. Selv om den ansatte selv må samtykke til å bli overvåket, oppleves dette som et press, skriver nyehtsbyrået Reuters

Arbeidsgiveren må også sende meldinger til den sporede telefonen med jevne mellomrom for å minne den overvåkede på at noen følger med.

– Heldigvis ikke i Norge

– Dette er heldigvis ikke noe som er utbredt i Norge, sier kommunikasjonssjef Guri Wormdahl i NetCom om britiske arbeidsgiveres overvåking av ansatte.

Annonse


Wormdahl understreker at Buddy fra NetComs side aldri har vært tenkt som et overvåkingsverktøy, men mer som en underholdningstjeneste.
– Heldigvis er det forholdsvis strenge regler knyttet til disse tjenestene. man må samtykke, og man får beskjed om at man blir sporet, sier Wormdahl til ITavisen.

NetCom har valgt å ikke promotere sin Buddy-tjeneste i særlig grad. Derfor har den heller ikke særlig stor utbredelse i Norge.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse