OqO lomme-XP PC

Annonse


Mikro-PC rett rundt hjørnet

OqO lomme-XP PC
UMPC er Intels nye plattform for håndholdte PCer, med fokus på ultralett formfaktor og lang betterilevetud. UMPC-maskiner skal ha en standby-tid på opptil en uke, og en kontinuerlig batterilevetid på opptil 8 uker.

Vi har allerede fått en liten forsmak på denne plattformen med fjorårets OQO, men i år er det ventet en rekke nye mikro-PCer fra flere hold.

Mange debuterer i 2006

De første UMPCene skal angivelig lanseres nå i første kvartal av 2006, fra selskaper som Samsung, Asus og Founder. En ny ladning er ventet senere i år, med Windows Vista preinstallert. Da skal LGE, Acer og Averatec ha slengt seg på med sine egne modeller.

Nøyaktig hva slags prosessor og brikkesett som vil sitte i de første UMPCene er noe uklart, men TG Daily hevder at det i første omgang vil være snakk om eksisterende ULV Pentium M (90nm Dothan-kjerne) og 915GMS-brikkesett. På sikt er det derimot meningen at UMPC skal kjøre en helt ny type strømsparende prosessor.

Annonse


UMPC skal ellers være utstyrt med WiFi (inkl. standarder som EVDO og HSDPA) og integrert GPS-funksjonalitet. Hvilket prisnivå disse maskinene vil havne på er foreløpig uvisst.

Kilde:
TG Daily

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse