yahoo mail

Annonse


Nå kommer e-postportoen

yahoo mailTiltaket, som er ventet å bli svært upopulært, lanseres ifølge Yahoo og AOL for å gjøre det enklere å skille mellom e-post fra seriøse avsendere og spam.

Forbudt å sende spam

Prisen for å havne øverst i innboksen din vil bare bli noen øre per e-post. Avsenderne av disse betalte e-postene får ikke lov til å sende ut spam, det vil si å kontakte noen som ikke har godkjent det på forhånd. Da kan de bli utestengt for livstid.

Yahoo og AOL vil ikke stoppe e-poster fra selskaper som ikke har betalt. Disse må imidlertid gå gjennom spamfilteret, og risikerer å havne i junk mail-mapper strippet for bilder og hyperlenker.

Venter protester

Kritikere av planen sier at Yahoo og AOL risikerer å erte på seg både brukere og selskaper. AOL-brukere som beklager seg over at de ikke har mottatt e-post vil i fremtiden få beskjed om at det hele er AOLs feil. Det er god grunn til å tro at også nettbutikker og andre aktuelle selskaper vil protestere kraftig mot taktikken.

Annonse


Dette går inn som ledd i en utvikling der store amerikanske internett-tilbydere allerede har hintet til at de vurderer en modell der nettsteder som betaler for trafikken de genererer vil få prioritet ved for eksempel overføring av store filer til brukerne. Hittil har det vært et prinsipp at all internett-trafikk blir behandlet likt.

Kilde:

News.com