Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Lagde spillefilm med mobilen

Utrustet med åtte mobiltelefoner og rundt en million kroner har en sørafrikansk mann nå laget hallikfilmen SMS Sugar Man.

SMS Sugar Man mobil spillefilm
Regissør Aryan Kaganof har laget det han hevder er verdens første spillefilm som er spilt inn ene og alene med mobiltelefoner. Åtte mobiltelefoner, en million kroner, tre skuespillere og elleve dager var alt det tok.

– Fantastisk kvalitet

Filmen SMS Sugar Man handler om en hallik og to luksusprostituerte som kjører rundt i Johannesburg på juleaften. I tillegg til å vises på tradisjonelle kinoer skal filmen også kunne lastes ned til mobilen som 30 treminutters episoder.

Utrolig nok kjøpte Kaganof seg sin første mobiltelefon i fjor. Han ble tydeligvis bitt av basillen og hevder til og med at kvaliteten på bildene ble «fantastisk» når det ble blåst opp til 35mm standard filmformat.

Fra bildene som er brukt på nettsidene til filmen kan det se ut som om mobiltelefonene som er brukt er Sony Ericsson W900i. Denne har jo meget bra videoinnspillingsmuligheter, så det er faktisk ikke helt utenkelig at kvaliteten kan være ganske bra.

Kilde:
CNET News.com

Stikkord: digitalkamera, lydogbilde, Mobil