Torino 2006 OL

Annonse


Torino frykter OL-hackere

Torino 2006 OLAtos Origin, som er selskapet bak IT-systemene ved de olympiske lekene i Torino røper nå at de har jobbet hardt for å sikre at ingen kan endre resultater og tider ved øvelsene i lekene.

Kritiske varsler

Patrick Adiba, som er ansvarlig for OL-prosjektet hos Atos hevder det var rundt fem millioner sikkerhetsvarsler på nettet til OL i Athen i 2004. Rundt tjue av disse var såkalte kritiske varsler, der uautoriserte brukere prøvde å få tilgang til nettverket.

– Den største nyskapningen er at vi har klart å implementere et langt mer effektivt filer enn ved lekene i Athen. Vi jobber også med et nytt system for autorisasjon av identiteter, så vi kan sjekke om de som prøver å logge seg inn har de riktige rettighetene, sier Adiba.

Flest surfere

Adiba innrømer at de fleste advarslene kommer på grunn av folk på arenaene som prøver å koble maskinene sin til det sikre nettet, som oftest for å kunne surfe på nettet. I disse tilfellene vil maskinen bli koblet fra og et sikkerhetsteam sendes ut for å sjekke hva som har skjedd.

Annonse


Allikevel er det frykten for de virkelige hackerne som har ført til den tette sikkerheten i Torino. Derfor er IT-systemet ved lekene designet slik at det skal hindre folk fra å få tilgang til, legge til eller endre data.

Kilde:
Reuters

Annonse