Fildeling

Annonse


Warner starter fildelingstjeneste

FildelingI første omgang skal Warner Brothers prøve å selge film og TV-serier i Tyskland, Østerrike og Sveits ved hjelp av den nye fildelingsteknologien. Tjenesten In2Movies starter opp i mars.

Omfavner omstridt praksis

In2Movies vil la betalende kunder laste ned titler som Batman Begins og The O.C. Nedlastingen kan enten skje fra sentrale servere eller fra andre brukere som har de ønskede filene.

Dermed omfavner filmbransjen for første gang teknologien som har fått film- og musikkbransjen til å skjelve i buksene. Det er anslått at fildeling og torrent-trafikk til enhver tid bruker opp mot 60 prosent av den totale båndbredden på internett.

Tysk fildeling for milliarder

– En av de beste måtene å bekjempe piratkopiering på er å gi forbrukerne enkle, lovlige alternativer, heter det i en uttalelse fra Kevin Tsujihara, president i Warner Bros. Home Entertainment Group til nyhetsbyrået Reuters.

Annonse


Ifølge Warner Bros. Lastet tyskerne ned 11.9 millioner filmer ulovlig i løpet av første halvdel av 2005. Selskapet ser på Tyskland som første skritt på veien mot større bruk av fildelingsnettverk.

Kun for PC foreløpig

Første versjon av In2Movies vil bare la brukerne laste ned film til datamaskiner. Ifølge Warner Bros. vil en senere versjon også tillate overføring av innholdet til håndholdte mediespillere.

Kilde:
Reuters

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse