Hopp til navigasjon Hopp til innhold

TEST: Nokia 770 Internet Tablet

Nokia har sluppet sin Linux-baserte PC-lignende dings som imponerte oss stort da vi prøvde den i fjor. Men er den like bra som vi trodde.

Hør mer om Nokia 770 i ITavisen Podcast 025

Nokia 770 Internet TabletFor vi var unektelig veldig fornøyd etter å ha fått noen minutter med Nokia 770 Internet Tablet på Nokia-konferansen i november i fjor. En sofasurfer som var alt det Tablet PC-ene med Windows ikke er.

Liten og sexy. Enkel og morsom. Spørsmålet er om den virker like bra etter intens testing i en snau uke.

Noe å samle på?

Nå har vi nemlig brukt den aktivt i en del dager og det er først da man finner ut om den er noe å samle på. Konklusjonen er vel faktisk at den er det. For selv om den mangler noen programmer vi kunne tenkt oss, fikser den mye av dette ved å ha et åpent Linux-basert operativsystem som gjør at det allerede finnes en rekke små nyttige programmer man kan laste ned.

Den sliter også litt med hastigheten, men ikke nok til å fjerne det store gliset vi har rundt munnen når vi bruker den. Nokia 770 Internet Tablet er perfekt på nattbordet eller stuebordet når man ikke gidder å starte opp PC-en sin.

Man har enkel tilgang til e-post, rss, webradio og internett, samtidig som man også har en flott skjerm man kan se film eller bilder på. Med trådløst nett, muligheten til å koble til mobiltelefon, innebygde høyttalere og god batterilevetid har Nokia virkelig kommet opp med en enhet som vil kapre hjertene til oss elektronikkinteresserte.

En mer utfyllende test finner du på DinSide

Stikkord: internett, linux, Mobil, programvare