Hopp til navigasjon Hopp til innhold

TEST: Intel-iMac mot G5-iMac

Den nye IMacen med Intel-prosessor utgjør ikke noe kvantesprang i hastighet i forhold til den gamle G5-modellen.

iMac vs. iMac
Det er hovedkonklusjonen i en sammenligning som vår søsterpublikasjon DinSide Data har foretatt.

For lite RAM

Forskjellen viste seg ikke overraskende ved oppgaver som krever mye ?tygging? av data. Ved vanlig hjemmebruk var forskjellen faktisk ikke særlig stor, og Intel-iMac?en virket ikke mer responsiv enn G5-iMacen.

Forskjellene vil nok være større når vi får anledning til å teste tyngre programpakker på maskiner med mer minne. 512 MB er for lite, da er det diskhastigheten og ikke prosessorern som er flaskehalsen siden data må mellomlagres til stadighet, skriver testmedarbeider Brynjulf Blix.

Tunge oppgaver

Testen ble foretatt ved å blant annet la begge maskinene kjøre video fra iMovie og musikk fra GarageBand i bakgrunnen, men man åpnet og lukket programmer og surfet på forskjellige nettsteder med til dels kompliserte sider.

Hele testen.

Stikkord: mac, Maskinvare