Hopp til navigasjon Hopp til innhold

700 kroners-laptop blir FN-prosjekt

Nicholas Negropontes og MITs bærbare billig-PC med sveiv skal nå spres til fattige barn over hele verden, med støtte fra FN.

100 dollars PC
FN skal offisielt støtte den mye omtalte 100 dollars bærbare PC-en som er utviklet av Nicholas Negroponte og Massachusetts Institute of Technology. Det hevdes nå at det vil signeres en avtale mellom FN og MIT under World Economic Forum i Davos på lørdag.

Gratis til fattige barn

Eventuelle detaljer i avtalen er ikke offentlig enda, men det er visstnok utviklingsprogramdelen i FN som skal støtte One Laptop per Child-programmet. Sistnevnte jobber med lokale og internasjonale grupper for å sikre at den spesielle bærbare PC-en kommer frem til barn i utviklingsland.

De aktuelle barna skal få tilgang til maskinene helt gratis og kostnaden må i så fall tas av myndigheter eller veldedige organisasjoner. Selv om de fleste skryter av programmet er det ikke alle som mener dette vil løse alle verdens problemer.

– Jeg mener en mer realistisk tittel burde vært 100 dollars dingsen, sier Intel-styreformann, Craig Barrett, som kanskje ikke er helt fornøyd med at maskinen bruker AMD-prosessorer.

Kilde:
BetaNews

Stikkord: laptop, Maskinvare, pc