Hopp til navigasjon Hopp til innhold

– Skype kan skjule hackere

IP-telefonitjenester som Skype og Vonage kan skjule hackere som vil skape uønsket trafikk på nettsteder, hevder eksperter.

I følge Communications Research Network, en IT-institusjon som blant annet teller prestisjetunge Massachusetts Institute Of Technology (MIT) og Cambridge-universitetet i Storbritannia, kan VoIP (Voice over IP) eller IP-telefoni fungere som skalkeskjul for lyssky aktiviteter.

Alvorlig hodepine

Dette fordi trafikken over VoIP er kryptert, ironisk nok for å beskytte de som samtaler mot avlytting og inntrengere.

– Selv om disse sikkerhetsforanstaltningen på mange måter er positive, kan de medføre alvorlig hodepine om noen vil bruke VoIP som kontrollverktøy for angrep, sier professor Jon Crowcroft ved universitetet i Cambridge.

– Bruk åpne standarder

DoS (Denial of Service)-hackere bruker såkalte botnets, nettverk av virusinfiserte maskiner som bombarderer utvalgte nettsider med falske oppkall. Dette fører ofte til at sidene går helt ned på grunn av overbelasting av serveren.

Forskerne er nå redde for at hackerne kan bruke IP-telefoni som en plattform for å skjule sine spor. De ber nå Skype og andre VoIP-leverandører om å offentliggjøre sine ruterspesifikasjoner eller gå over til åpne standarder, slik at eventuelle hackerangrep lettere kan avsløres og stoppes.

Kilder:
News.com
The Register

Stikkord: internett, virus