Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Åpner Windows-kildekode

EUs trussel om enorme dagbøter har fått Microsoft til å åpne opp kildekoden til operativsystemet Windows Server.

Etter å ha blitt presset av EU i lengre tid åpnet Microsoft i går opp kildekoden til operativsystemet Windows Server. Trusselen om dagbøter på opptil to millioner euro (16,08 millioner kroner) ble nok for tøff for datagiganten.

Kjempet beinhardt

På grunn av brudd på konkurranselovgivningen fikk Microsoft en bot på 497 millioner euro (3,99 milliarder kroner) av EU, i tillegg til en rekke krav. Blant annet måtte de slippe en Windows-versjon uten Media Player, noe de slapp i fjor. I tillegg krevde de at selskapet slapp fri kildekoden til nettverksprotokoller i Windows Server.

Microsoft har kjempet beinhardt mot det siste punktet og de små stegene har tatt har bare fått EU til å bli mer misfornøyd. I desember i fjor rapporterte EU at nok var nok og at dersom Microsoft ikke etterfulgte kravene ville de bli avkrevd dagbøter.

Gir ved dørene

Microsoft-advokat Brad Smith sendte i går ut en melding som kritiserte EU, samtidig som de innrømmet at selskapet måtte gi litt mer ved dørene.

– Vi har konkludert med at den eneste måten å blidgjøre EU på er å gå utover avgjørelsen fra 2004 å tilby en lisens til kildekoden til Windows Server-operativsystemet. Selv om vi er overbevist om at vi har gjort det vi skal i vil vi fjerne enhver tvil om at de tekniske dokumentene Microsoft har levert fra seg ikke er gode nok, hevder Smith.

Det er ikke kjent hvor store deler av kildekoden Microsoft vil åpne og selv om selskapet nå gjør dette har de ikke gitt opp kampen mot EU. Selskapet vil komme med tilsvar til EU den 15. februar og en ankehøring skal finne sted den 24. april.

Kilde:
BetaNews

Stikkord: nettverk, programvare, windows