Hopp til navigasjon Hopp til innhold

MPAA piratkopierte film

Filmorganisasjonen MPAA har vært på klappjakt etter filmpirater de siste årene. Nå viser det seg at organisasjonen selv har piratkopiert film.

Motion Picture Association of America er mest kjent for å angripe såkalte filmpirater verden over. Derfor er det kanskje ikke så heldig at det nå viser seg at organisasjonen selv har oppført seg som filmpirater.

Innrømmer kopiering

Regissør Kirby Dick har laget filmen This Film Is Not Yet Rated, som omhandler hvordan MPAA setter aldersgrenser på amerikanske filmer. Dick sendte inn filmen sin til vurdering i november i fjor. Han ba samtidig om at MPAA ikke skulle kopiere filmen, noe organisasjonen svarte på med setningen: «beskyttelsen av din film er vår førsteprioritet».

MPAA innrømmer at de lagde uautoriserte kopier av filmen i forrige uke.

– Vi kopierte Kirbys film fordi den hadde stor betydning for våre ansatte, sa Kori Bernards, MPAAs viseadministrerende direktør for bedriftskommunikasjon.

Rettferdiggjør kopiering

Filmen i seg selv er ikke akkurat kveldshygge for MPAA, som får gjennomgå for dobbeltmoral, blant annet i forhold til vold og seksualitet. Organisasjonen ga forresten filmen den relativt høye aldersgrensen NC-17, for seksuelt innhold.

Dick har i ettertid blitt anklaget for å ha invadert privatlivet til MPAA-ansatte under produksjonen av filmen, noe som igjen har fått MPAA-advokater til å rettferdiggjøre kopieringen.

Denne uken vises filmen på den uavhengige filmfestiavlen Sundance Film Festival og har i så måte fått enorm PR. Kanskje en lite heldig sideeffekt av MPAAs aksjoner.

Kilde:
Ars Technica