Annonse


MPAA piratkopierte film

Motion Picture Association of America er mest kjent for å angripe såkalte filmpirater verden over. Derfor er det kanskje ikke så heldig at det nå viser seg at organisasjonen selv har oppført seg som filmpirater.

Innrømmer kopiering

Regissør Kirby Dick har laget filmen This Film Is Not Yet Rated, som omhandler hvordan MPAA setter aldersgrenser på amerikanske filmer. Dick sendte inn filmen sin til vurdering i november i fjor. Han ba samtidig om at MPAA ikke skulle kopiere filmen, noe organisasjonen svarte på med setningen: «beskyttelsen av din film er vår førsteprioritet».

MPAA innrømmer at de lagde uautoriserte kopier av filmen i forrige uke.

– Vi kopierte Kirbys film fordi den hadde stor betydning for våre ansatte, sa Kori Bernards, MPAAs viseadministrerende direktør for bedriftskommunikasjon.

Annonse


Rettferdiggjør kopiering

Filmen i seg selv er ikke akkurat kveldshygge for MPAA, som får gjennomgå for dobbeltmoral, blant annet i forhold til vold og seksualitet. Organisasjonen ga forresten filmen den relativt høye aldersgrensen NC-17, for seksuelt innhold.

Dick har i ettertid blitt anklaget for å ha invadert privatlivet til MPAA-ansatte under produksjonen av filmen, noe som igjen har fått MPAA-advokater til å rettferdiggjøre kopieringen.

Denne uken vises filmen på den uavhengige filmfestiavlen Sundance Film Festival og har i så måte fått enorm PR. Kanskje en lite heldig sideeffekt av MPAAs aksjoner.

Kilde:
Ars Technica

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse