Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Intel-iMac bare 1,3 ganger raskere

Apple påstår at den Intel-baserte utgaven av iMac er dobbel så rask som den gamle G5-modellen. En fersk test viser noe annet.

Testen, som er foretatt av Macworld.com, viser at hastighetsøkningen er langt mer beskjeden enn det Steve Jobs skrøt av da de nye Intel-modellene ble presentert for to uker siden. Mens Steve Jobs snakket om en dobling av hastigheten, viser testen at den nye Intel-utgaven av iMoc bruker mellom 10 og 25 prosent mindre tid på ulike oppgaver i forhold til iMac med G5-prosessor.

Oversatt til Jobs terminologi betyr dette 1,1 til 1,3 ganger raskere – ikke dobbelt så raskt.

Halvert hastighet

Dette gjelder også for Apples egne, Intel-tilpassede programmer. Og bruker man programmer som er skrevet for den gamle G-plattformen, blir hastigheten bare halvparten i forhold til en iMac G5. Dette fordi alle de gamle applikasjonene må kjøres gjennom Rosetta, en oversettelsesmodul fra PowerPC til Intel.

Lynrask video

Når det gjelder den nye iLife-pakken med krevende oppgaver som musikkproduksjon, foto- og videoredigering, varierer resultatene sterkt etter hvilken oppgave som utføres. Størst er hastighetsøkningen i iMovie. Å lage en effekt og overføre den til et videoklipp gikk 1,8 ganger raskere med Intel-Mac i forhold til en G5.

Kilde:
Macworld.com

Stikkord: mac