Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Tøff start for PS3

PlayStation 3 kan få en langt tøffere start en det Sony håpet på. Nå ser det nemlig ut til at lanseringen blir sen og at spillene blir få.

PlayStation 3
Frykten for at Sonys PlayStation 3-lansering kan la vente på seg blir mer og mer sannsynlig. Flere analytikere hevder nå at den ikke vil slippes i USA før til juletider i år, med en Europa-lansering i mars neste år.

Allikevel tror de fleste ekspertene at det verste for PS3-plattformen er at det vil være langt færre spilltitler tilgjengelig enn til Xbox 360.

Snakker ikke om PS3

At Sony hoppet elegant over å nevne PlayStation 3 på CES i Las Vegas for et par uker tilbake hjelper heller ikke på skepsisen. Det eneste man kunne se eller høre til PS3 der borte var en ikke fungerende versjon i en monter og ikke spillbare demoer på en skjerm.

Dette har ført til at ekspertene nå tror Sony kan få problemer med å lansere denne våren. Credit Suisse-analytiker William Drewry spekulerer i at konsollen kan bli utsatt i et par måneder, avhengig av hvordan det går med produksjonen av Cell-prosessoren.

Pacific Crest Securities-analytiker Evan Wilson mener på sin side at konsollen vil slippes til sommeren i Japan, med lansering i USA til jul i år og Europa i mars 2007. Han hevder ikke overraskende at PS3 også vil ha færre spill tilgjengelig.

Tøff slåsskamp

Hvis dette blir konsekvensen kan Sony få en tøff konkurranse mot Microsoft, som regner med å selge opptil fem millioner konsoller før juni i år. Xbox 360 vil mest sannsynlig være langt mer tilgjengelig når PS3 endelig slippes og kan føre til at flere vil velge denne tror ekspertene.

En sen PS3-lansering kan også få konsekvenser for Blu-ray-formatet, som mange har regnet med kunne ta et stort jafs av markedet via PS3.

Kilde:
BetaNews