Annonse


– Intel-Mac kjører XP likevel

Dette bekrefter Intel overfor det australske nettstedet APCmag.com.

945-chipset støtter EFI

I følge Intel er de nye hovedkortene basert på 945-chipsettet fullt ut kompatibelt med EFI (Extensible Firmware Interface), som Apple bruker i sine nye, Intel-baserte maskiner.

Intel vokter seg vel for å blande seg inn i Intel-Mac/Windows-diskusjonen, men bekrefter at arkitekturen i de nye Intel-Macene er noen lunde lik PC-er som kjører 945-chipsettet.

EFI er avløseren til BIOS (Basic Input Output System), som nå brukes I alle PC-er og som Windows XP trenger for å starte. Microsofts kommende operativsystem Windows Vista vil derimot kunne kjøre bade på EFI og BIOS.

Annonse


Vista kjører

Derfor er det rimelig sikkert at Windows Vista, som skal lanseres til høsten, vil kunne kjøre på den siste generasjonen Mac-maskiner.

Det er likevel en litt teoretisk problemstilling. For de færreste vil vel uansett kjøpe Mac for å kjøre Windows.

Fordel for begge

Kommersielt sett burde det ikke være noen ulempe for verken Microsoft eller Apple om noen ønsker å etter-installere Windows på Apples maskiner I framtida. Apple får betalt for sitt operativsystem når noen kjøper en maskin fra dem, og Microsoft får nok en betalende kunde.

Offisielt sier Apple at de ikke vil legge hindringer I veien for at Mac kjører Windows. Og Microsoft sier de vil støtte Apple på lik linje med andre PC-leverandører.