macworld06

Annonse


Halleluja-møtet over

macworld06MacWorld 2006/San Francsico (ITavisen.no): Vi har i lang tid hørt om hvordan MacWorld bringer ut det meste fanatiske i Mac-sekten, men jeg tror ikke vi helt har skjønt det. Men etter noen dager på messen her i San Francisco har det nok godt opp for oss.

For maken til entusiastisk menneskeflokk skal du lete lenge etter. Men selv om det kan virke litt overveldende på utenforstående byr de på seg selv, og bidrar i det store og hele til en flott atmosfære.

Et slag fra Apple

Apple-sjef Steve Jobs ødela nok endel for selve messen når han slo på stortromma og lanserte produkter i øst og vest under åpningstalen sin. For hvordan kan noen konkurrere med nye programpakker, iPod-radio og nye maskiner med Intel-prosessorer.

Det gjorde også sitt inntrykk på alle de som hadde stander her borte, for alle bortsett fra Apple selv sto jo og demonstrerte på utrangert utstyr. Allikevel var stemningen som sagt veldig god, for Apple innfridde bortimot alle forventningene man hadde.

Annonse


macworld06

Vi fikk da også en liten teaser på når neste storlansering kan finne sted. Steve Jobs fortalte nemlig at den 1. april i år vil Apple feire 30-års jubileum og selv om de ikke helt visste hva de kom til å gjøre, åpnet han for en storslagen feiring.

Deksler og atter deksler

På resten av messegulvet var fokus satt på den utrolig populære iPod-spilleren til Apple. Vi snakker flere titalls selskaper som viste frem deksler og bærevesker til iPod. Ganske ironisk egentlig at de fleste prøver å finne måter å skjule det flotte designet til Apple.

macworld06

Men det var da andre ting her borte også. Vi så for eksempel humoren i det at flere selskaper viste frem sikkerhetsløsninger til Mac. De fleste Mac-fantaster vi har snakket med hevder jo at det ikke finnes virus eller sikkerhetshull på Mac.

Ellers må vi nevne videoopptakeren iSee og toalettrullholderen iLounge. Begge geniale produkter, som selv om de vel ikke går mot det store massemarkedet allikevel viser det store mangfoldet i iPod-produkter her borte.

Gleder oss til neste år

Skuffelsen over at det vel ikke var så altfor mange nyheter på selve messegulvet forsvinner litt når vi tenker på Steve Jobs? storslagne åpningstale. Spørsmålet er om det er noen mulighet til å overgå dette, selv for Apple.

Uansett – vi gleder oss allerede til neste års Mac(iPod)World.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse