Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Google vurderer nettbokhandel

Google vurderer å sette opp en e-bokhandel i forbindelse med sitt digitale bibliotek. Først må de imidlertid berolige endel forfattere og forlag.

Google Print
Så mye Google tar i blir til gull at det kan bety å være eller ikke være for e-bok-markedet dersom selskapet setter opp en e-bokhandel. Philips og nå Sony har prøvd seg i samme marked tidligere uten nevneverdig suksess.

Må vinne forfatternes tillit

Imidlertid står og faller dette på én ting: Google må vinne tilbake tilliten til forfattere og forleggere, som er noe tynnslitt etter Googles forsøk på å skanne alle verdens bøker inn i et digitalt bibliotek.

På grunn at søksmål fra rettighetshaverne ligger dette Google-biblioteket foreløpig på is, men Google insisterer på at forfatterne kommer til å skifte mening når de forstår hva prosjektet innebærer:

Penger å tjene for forleggerne

– Vi lar deg ikke lese bøker fra det digitale biblioteket før vi har forleggernes samtykke. Det kommer vi til å få i det øyeblikket de forstår at de tjener penger på det, sa Google-direktør Eric Schmidt på tampen av CES-messen i Las Vegas.

I tillegg til skepsis fra forfattere of forleggere, møter Google sterk konkurranse fra en konkurrentallianse som kaller seg Open Content Alliance. Denne består av bl.a. Microsoft og Yahoo, og planlegger å lansere sitt eget digitale bibliotek basert på ikke opphavsrettsbeskyttede skrifter.

Kilde:
BBC

Stikkord: internett