Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Spill bilspill – i bilen

Nissan og Microsoft har sammen utviklet konseptbilen Urge. Sportsbilen blir en spillkonsoll når den står stille, der rattet og pedalene lar deg kjøre PGR3.

Nissan Urge
Det er lenge siden Urge bare var navnet på en vond brus. Forrige uke lanserte MTV og Microsoft sin nedlastingstjeneste for musikk med samme navn, og nå er jammen Microsoft involvert i nok et Urge-prosjekt.

Skepsis i bransjen

Idéen bak å integrere spillkonsollen Xbox 360 i sportsbilen Urge er at bilen skal kunne fungere som spillmaskin når den står stille. Er bilkøen for treig, kan du med andre ord skru av tenningen og bruke rattet og pedalene til å kjøre Project Gotham Racing i stedet.

Skeptiske tunger har kalt Urge for Ugly Rolling Gaming Environment (Stygge rullende spillomgivelser), og påpekt at det siste man vil etter en lang dag i bilkø er å bli sittende i garasjen og late som man kjører.

Stor entusiasme hos Microsoft

Hos Microsoft er man imidlertid i fyr og flamme over konseptet, og snakker varmt om hvordan bilens nedfellbare 7-tommers skjerm i kombinasjon med PGR kan gi brukerne en opplevelse av å kjøre over hele kloden. Det vil si, i hvert fall New York City, London, Tokyo, Las Vegas og Nurburgring-banen i Tyskland.

Kilder:
Reuters
Microsoft
Engadget

Stikkord: xbox