Hopp til navigasjon Hopp til innhold
macworld06

Julekveld for Mac-folket

Tirsdag åpnet Apple-sjef Steve Jobs årets MacWorld, og nettet var stappfult av rykter om hva han vil lansere. ITavisen er på plass i San Francisco.

macworld06
MacWorld 2006/San Francisco (ITavisen.no): For på messeområdet i San Francisco foregår det for øyeblikket en rekke høylytte diskusjoner om Steve Jobs åpningstale i morgen.

Noen er skråsikre på at Jobs kommer til å lansere en masse revolusjonerende produkter, mens andre tror hele talen vil bli en stor skuffelse. Det eneste som vel er sikkert er at det er mange følelser ute og går når Apple-folket samles. For her er det en diger samling av entusiaster og fanatikere.

Hva med Intel, Jobs?

Mest usikkerhet ligger det rundt de kommende Intel-maskinene til Apple. Jobs har hele tiden hevdet at disse ikke vil komme før i juni i år. Allikevel går det rykter om at det vil komme nye Powerbooks med Intel-prosessorer denne uken.

Disse maskinene trenger utvilsomt en oppgradering, for de begynner etter hvert å henge langt etter vanlige PC-er, så dersom Jobs ikke kommer med dette kan det få store konsekvenser for Powerbook-entusiastene.

Andre sterke rykter går på mulighetene for en VIIV-versjon av Mac mini, men da må de få dispensasjon fra reglene til Intel, som sier at det kreves Windows Media Center. iLife forventes å komme i 06-utgave med oppgraderte og nye applikasjoner.

Plasmaskjermer er kanskje de mest høytflyvende ryktene her borte. Flere har rapportert at dette vil dukke opp denne uken, men det er lite håndfaste detaljer i disse ryktene og vi vil bli overrasket dersom Jobs annonserer dette.

macworld06

Store forventninger

Vi har installert oss i San Francisco og må si det er behagelig å komme til et sted som er litt mer virkelighetsnært enn neonlyshimmelen i Las Vegas. Nå gjenstår det bare å se om Steve Jobs klarer å tilfredsstille forventingene til et kravfullt Mac-folk.

Følg med på ITavisen.no utover i uken. Vi vil selvsagt rapportere tilbake om alle spennende nyheter her borte. Første happening er som sagt åpningstalen til Jobs, som vil finne sted klokken 09:00 lokal tid (18:00 norsk tid) i kveld.