Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Jaktsesong hos Microsoft

Få dager etter at Windows måtte slippe en nødfiks for et alvorlig sikkerhetshull i Windows Meta File, er en ny feil oppdaget samme sted.

Virus Windows orm
Det er ikke greit å være sikkerhetsansvarlig for Microsoft om dagen. Forrige uke slapp selskapet en nødfiks for en feil i Windows’ grafikkbehandling som gjør at Windows Meta File-filer kan manipuleres til å oppføre seg på uforutsette måter.

Måtte slippe nødfiks

Dette var en uvanlig feil, noe som gjorde den desto farligere. Microsoft hadde i utgangspunktet planlagt å vente til i dag med å slippe en sikkerhetsoppdatering, men måtte slippe en nødløsning allerede forrige uke.

Bare få dager etter at nødfiksen er sluppet, blir det altså oppdaget nye feil i Windows Meta File. Microsoft kan imidlertid denne gangen berolige med at det verste som skjer er at Windows Meta File krasjer.

Varsler jakt på lignende sårbarheter

Likevel varsler Microsoft full jaktsesong på tilsvarende WMF-feil som den som førte til hasteoppdateringen forrige uke. Nå skal all kode gås over med lupe og finkam for å tette mulige lignende hull.

Kilder:
News.com
Eweek

Stikkord: programvare, virus, windows