Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Helt ny robotgenerasjon

Robotene blir bare bedre og bedre. Vi har sett siste generasjon på CES-messsen i Las Vegas. Hvor lenge har vi igjen før vi blir overflødige?

ces06
På CES-messen i Las Vegas i begynnelsen av måneden var en hel avdeling dedikert til roboter av alle slag og selv om flere av dem ikke akkurat kom til å ta over for oss mennesker riktig enda var det noen som var skremmende nok.

Livlig sjimpanse

Ikke minst sjimpansen Alive! Chimpanzee, som er laget av selskapet WowWee (også stått bak Roboraptor, Robopet og Robosapien). Denne roboten er ikke laget av krom og hvit plast som de fleste andre roboter i 2006, men av hår og hudlignende plast.

Vi fikk en demonstrasjon av denne og må si vi er imponert. For den responderte på menneskelig stimulans og var i det store og hele ganske virkelig. Kanskje mest skremmende er det at selskapet ser for seg syngende kjendisroboter i løpet av det neste året.

ces06

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Frekke armbøyninger

Men det var da andre roboter der borte, som gjorde artigere ting en å skrike å hyle som en bortskjemt unge. Blant annet Robonova-I fra Hitec Robotics. Denne artige karen hadde en hel haug akrobatiske øvelser. Hva sier du for eksempel til armbøyninger med en arm.


Se videoklipp av robotene

Lego var selvsagt også på plass med sine populære robotsett Mindstorms. Her ser det også ut til at vi har kommet et hakk lenger enn det vi var ved begynnelsen av robotutviklingen.

Se videoen av robotene her og avgjør selv om menneskeheten går mot avgrunnen.