Hopp til navigasjon Hopp til innhold
ces06

Her er de kule VIIV-maskinene

Intel kjører hardt på hvor fantastiske den nye VIIV-plattformen er, med HD-oppløsning, bra grafikk og XP Media Center. Vi har sett på de nyeste PC-ene.

ces06
CES 2006/Las Vegas (ITavisen.no); Mange her i Las Vegas har lurt på hva poenget er med den mye omtalte VIIV-plattformen til Intel. Det regner vi også med at mange hjemme i Norge lurer på. Vi tok derfor turen innom den enorme Intel-standen for å få dette forklart.

Alle skal ha HD

Kampen om stua er knallhard. PC-produsentene vil gjerne at alle skal ha en maskin i stua som styrer film, musikk, bilder og TV. VIIV er en merkelapp PC-produsentene kan bruke på PC-er som tilfredsstiller kravene Intel har satt på maskiner som skal være senteret i det digitale underholdningshjemmet.

Her borte har stort sett alle snakket om HD i en eller annen form, derfor er det ikke overraskende at det er et av de elementene Intel krever at må være på plass. Alle VIIV-maskiner må faktisk støtte den høyeste HD-oppløsningen (1080p), i tillegg til Intel HD Audio (7.l surround).

VIIIV-maskinene er også noen skikkelige kraftkarer. De må nemlig være utstyrt med dobbeltkjerneprosessorer fra Intel. For å få den riktige brukeropplevelsen vil de også komme med fjernkontroll og Windows XP Media Center Edition.

Noe av det kuleste er imidlertid at de har Instant On/Off. Dette vil si at PC-en starter umiddelbart når man slår den på, i stedet for den vanlige venteperioden på et par minutter.

ces06

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Kule maskiner

Allikevel er det en viktig barriere som må brytes for å få disse maskinene inn i stua til Ola Nordmann, nemlig designet. For ingen vil ha plassere en av de klassiske Intel-maskinene ved siden av stereobenken.

Dette har PC-produsentene tydeligvis tatt til seg, for her borte ble det vist frem en rekke slike mediesentre som ser veldig bra ut. De prøver virkelig å utfordre Apple på det de kan best. Spesielt en Mac mini-klone imponerte her borte i Las Vegas.

Et annet ganske viktig element som må på plass er støykontroll, noe Intel beklageligvis ikke har kommet med krav i forhold til.

Uansett virker VIIV som en fornuftig idé dersom det blir markedsført godt nok. For dette er gull for forbrukeren, men da må de få vite hva det gjelder. Intel har en stor utfordring her.