Hopp til navigasjon Hopp til innhold

HD DVD-demo ble fiasko

Da Microsoft skulle demonstrere HD-DVD i Las Vegas, virket ikke spilleren fra Toshiba.

Kevin Collins fra Microsoft la en flunkende ny HD DVD-plate i en like ny HD DVD-spiller fra Toshiba og trykket på «Play». Ingen ting skjedde.

Dette var knapt noen god start på det som skulle være et slag mot Bluy-ray-leiren, med Sony i spissen. De to formatene HD DVD og Blu-ray utkjenper noe som kan se ut som det avgjørende slaget under CES-messen i las Vegas denne uka.

Hvem tar mest data?

Demonstrasjonen står i en viss kontrast til påstanden om at Blu-ray er for komplisert for vanlige forbrukere. Denne påstanden har flere ganger blitt framsatt av HD DVD-leiren under CES-messen.

De to rivalene, som kriger om å ta over for dagens DVD, krangler også om lagringskapasiteten. Mens Blu-ray-folket kan skilte med 50 GB lagringskapasitet på en tolagsdisk, har en HD-DVD bare 30 GB.

Ikke nødvendig

HD-DVD-leiren påpeker at Blu-ray-folket selv har innrømmet at de neppe vil få bruk for så mye, siden komprimeringssystemene gjør at filene blir relativt små. Samtidig vil de Blu-ray-platene som faktisk bli produsert ikke være større enn 25 GB.

Under messen har også Microsoft endelig sagt det mange har hatt mistanke om lenge: At de vil bruke HD DVD i den nye utgaven av Xbox 360. Mens Sony som kjent vil bruke Blu-ray i PS3.

Kilder:
working.canada.com
BetaNews.com
BetaNews.com

Stikkord: lydogbilde