Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Han lager musikken til Vista

Rock-legenden Robert Fripp fra King Crimson er mannen som skal sette lyd til Microsoft nye operativsystem.

Robert Fripp
Fripp var nylig i studio hos Microsoft, der han spilte inn lydene som skal følge de ulike funksjonene i den nye programvaren, som skal lanseres til høsten.

Lang tradisjon

Robert Fripp er først og fremst kjent som gitaristen i progrock-gruppa King Crimson på 1970-tallet. Seinere har han blant annet samarbeidet med U2-produsenten Brian Eno i ulike avantgardistiske prosjekter.

Programvarebransjen har lang tradisjon i å hyre inn kjente musikere til å lage systemlyder og åpningsmelodier. Da Windows 95 ble lansert i 1995, ble Rolling Stones-låten «Start Me Up» brukt. Og da Apple lanserte OS X i Tiger-versjon ble norske Røyksopps « Eple brukt» som akkompagnement til installasjonsprosedyren.

Du kan se et videoopptak av innspillingen med Robert Fripp på Channel9.msdn.com

Stikkord: lydogbilde, programvare, windows