Virus Windows orm

Annonse


Windows-hull fortsatt åpent

Virus Windows ormDet har vært kjent i en ukes tid at det er et sikkerhetshull i Windows Meta Files billedbehandling som gjør PC-brukere svært sårbare for angrep. Tirsdag annonserte Microsoft at en sikkerhetsoppdatering er klar, men at den ikke vil være tilgjengelig før neste uke. Dette kan være for sent, mener ekspertene.

Tusenvis av virus etter få dager

Allerede få dager etter at sårbarheten ble gjort kjent, fantes det tusenvis av trojanske virus klare til å utnytte den. Dette fikk antivirusselskapene til å kaste seg rundt for å lage beskyttelse.

Sårbarheten i Windows Meta Files billedbehandling innebærer at PC-en din kan bli kapret av hackere ved at du besøker en uskyldig utseende nettside. Billedbehandlingsprogrammet vil da laste ned ondsinnet kode som senere kan brukes for å ta kontroll over PC-en din.

En million infisert allerede

Vanligvis slipper Microsoft sine virusoppdateringer en gang i måneden. Enkelte eksperter mener imidlertid at denne oppdateringen med fordel kunne vært fremskyndet, i og med at den gjelder et såpass alvorlig sikkerhetshull.

Annonse


Siden så mange forskjellige virusvarianter som utnytter denne sårbarheten allerede er ute på nett, frykter ekspertene at en Microsoft-oppdatering i neste uke kan bli i seneste laget. Én million PC-er skal allerede være infisert, og det skal sågar finnes en Messenger-variant av viruset.

Kilde:
BetaNews
News.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse