ces06

Annonse


Viva Las Vegas!

ces06 i Las VegasCES 2006/Las Vegas (ITavisen.no): Denne uken går 2006-utgaven av forbrukerelektronikkmessen CES (Consumer Electronics Show) av stabelen i Las Vegas. ITavisen.no er selvsagt på plass for å rapportere hjem om alt det spennende som skjer.

Alle de store selskapene er på plass her borte og de prøver selvsagt å overgå hverandre med annonseringer og lanseringer. Ikke minst de to store prosessorprodusentene.

Full mediekrig

På sensommeren i fjor annonserte Intel den digitale hjemmeunderholdningsplattformen VIIV (rimer på LIVE). De første PC-ene med denne plattformen skal dukke opp om kort tid, noe som har fått prosessorrivalen AMD til å lansere sitt alternativ. Originalt nok har de valgt navnet LIVE, og de vil, i likhet med Intels alternativ, integrere alle elementer av den digitale hjemmeunderholdningen.

Flere av PC-produsentene vi allerede har snakket med her borte virker i ekstase over de to plattformene, og det ser ut til at fokuset på dette vil være stort her borte. Vi kommer tilbake med flere detaljer om dette så fort messegulvet har åpnet.

Annonse
En liten forsmak

For CES-messen åpner først torsdag morgen lokal tid (ni timer bak Norge). Selv om pressen fikk en liten forsmak på noen av de kuleste produktene i går under CES Unveiled, er det først når dørene åpnes at de virkelig spennende sakene vil vise seg.

ces06

Men vi kan jo røpe at det hittil har vært mye snakk om mediesentere av alle slag og sammenkobling alle produkter i huset trådløst. Vi har også sett noen utrolig fete 3D-briller som faktisk kan komme til å revolusjonere spillverdenen. Endelig ser det ut til at det en gang så overhypede uttrykket Virtual Reality kommer til sin rett.

Men også andre kule saker er på vei. Blant annet er en stjernekikkert med lydguide og en datastol som minner om en robot fra de nye Star Wars-filmene blant det kule vi hittil har sett. Vi har også snakket så vidt med Sony Ericsson, som lover at de i løpet av dagen vil komme med nye mobiltelefoner. Blant annet går det rykter om en ny Walkman-modell.

Bill Gates snakker ut

Men før alt dette blir vist frem skal Bill Gates snakke ut. Microsoft-gründeren skal nemlig holde messens åpningstale. Tidligere har han benyttet denne anledningen til å lansere flere spennende produkter (blant annet selskapets første Xbox). Det er ikke kjent hva han vil fokusere på i år, men det er vel ikke utenkelig at det blir snakk om både Xbox 360 og det kommende operativsystemet Vista.

Følg med i dagene som kommer!

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse