Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Filmtitler klare for Blu-ray

Så er de klare: De første filmtitlene som skal overtale oss til å satse på enten HD DVD eller Blu-ray.

Per Ervland
Senere i år vil filmgigantene slippe et lass av attraktive titler i et forsøk på å få oss til å gå over til neste generasjons DVD-spillere. Samtidig befinner forbrukerne seg midt i en formatkrig av Betamax/VHS-kaliber.

Håper på nytt liv til hjemmekinoen

Både produsentene og filmselskapene håper at lanseringen av de nye høyoppløselige DVD-formatene skal føre til at det blir pumpet friskt blod inn i et slapt hjemmekinomarked.

Twentieth Century Fox planlegger å slippe et skred av filmer for Blu-ray i løpet av året, blant annet storselgerne Ice Age og Fantastic Four. Sony Pictures vil også lansere sine stortitler for Blu-ray, inkludert The Fifth Element og Hitch. Warner Brothers har sagt at de vil lansere filmer for begge formater.

Begge kan tape

Imidlertid kan selve formatkrigen, med et publikum som fortsatt har Betamax-kollapsen i friskt minne, like gjerne føre til at begge aktørene blir sittende igjen med skjegget i postkassa. Tidligere har det blitt spådd at formatkrigen kan få forbrukerne til å gå over til helt andre lagrings- og anskaffelsesmedier enn små, blanke plater.

Kilde:
News.com

Stikkord: lydogbilde