Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Stue-TV på mobilen

Dersom den siste mobile teknologien fra Sling Media blir en hit, kan det bli lenge til neste gang du gidder å betale for TV-serier fra iTunes.

Nokia Mobil-TV
Sling Media vil på teknologimessen CES i Las Vegas presentere en ny teknologi for mobiltelefoner som gjør deg i stand til å videreformidle alt innhold fra hjemme-TV-en til mobiltelefonen.

Se DVD-opptakene på mobilen

Sling Media står allerede for produktet Slingbox , som gjør at du kan vise innhold fra hjemme-TV-en din på enhver PC med internettforbindelse. Nå vil de altså videreføre konseptet.

Den nye mobilklienten virker med enhver telefon som bruker Windows 4.0 eller 5.0 operativsystem for mobiltelefoner. En visualisert fjernkontroll kommer opp på skjermen, og lar deg velge om du vil streame levende bilder via din egen kabel- eller satelitt-dekoder, eller om du vil se opptak fra din digitale opptaker.

Ingen betaling for bruk

Dermed kan du se din egen kabel-TV i baksetet på en bil som kjører i hundre kilometer i timen, eller du kan velge å se »Lost» på mobilen dagen etter at den har vært på TV – uten å betale penger til iTunes eller andre.

I USA vil maskinvaren som gjør dette mulig koste ca. 250 dollar (ca. 1700 kr). Sling Media vil ikke ta seg betalt for bruken av programvaren på mobile enheter. Det eneste du derfor betaler for er den mobile datatrafikken som går med for å streame signalene til mobilen.

Kilde:
Reuters

Stikkord: lydogbilde