Piratpartiet

Annonse


Fildelere starter piratparti

PiratpartietSverige har allerede fått sitt Feministparti og sin Juniliste. Nå er det svenske fildelere som organiserer seg for å kjempe for sine rettigheter på den politiske arena.

Vil avskaffe opphavsretten

Piratpartiet ble offisielt lansert 1. januar og har som mål å avskaffe opphavsrett, patenter, varemerker, mønsterbeskyttelse og kassettavgiften. De vil også ha sterkere personvern for enkeltindivider.

– Vi er rett og slett lei av at staten vender seg mot oss og kriminaliserer over en million landsmenn over natten, sier Rikard Olsson, en av Piratpartiets grunnleggere til SvD.se

Mange svensker laster ned

Piratpartiet er en reaksjon på at fildeling tidligere i år ble forbudt i Sverige. Tidligere har Sverige hatt en svært liberal åndsverkslov, og kombinert med høy bredbåndspenetrasjon har dette gjort svensker til et av verdens mest nedlastende folk.

Annonse


Det er beregnet at nærmere en million svensker laster ned opphavsrettsbeskyttet materiale. Flere personer er allerede tatt og idømt høye bøter etter at den nye loven ble innført.

– Riksdagen ikke noe mål

Piratpartiet anser det ikke som livsviktig å komme inn i Riksdagen så lenge de får være med på å påvirke dagsorden i forkant av det kommende valget. Eller som Olsson sier til SvD:

– Det er ikke noe mål i seg selv å komme inn i riksdagen og sitte der og fise i fire år.

Kilde:
SvD.se

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse