Spionvare på hysj-nettsted

«Cookies» (informasjonskapsler) er helt vanlig på de fleste kommersielle nettsteder – også her på ITavisen. Hensikten er å følge med i trafikk og brukervaner – selvsagt helt anonymt.

Fjernet med en gang

At et myteomspunnet og til dels topphemmelig offentlig organ som NSA (National Security Agency) bruker slikt, er derimot ikke like greit. Nå blir det oppvask, etter at en forkjemper for privatlivets fred klaget.

Nyhetsbyrået AP tok opp saken, og til slutt fant den amerikanske regjeringen det best å fjerne programvaren.

Annonse

Permanente cookies

NSA-talsmann Don Weber sier at nettstedet til nå har brukt midlertidige cookies som slettes automatisk når brukerne stenger nettleseren sin. Men at det i en oppdatering nylig ble lagt inn permanente cookies som fortsatte å logge brukernes nettsurfing også etter at de hadde gått ut av NSAs nettsted.

Offisielt har NSA ikke hatt til hensikt å overvåke de som var innom nettstedet. Men de som har sett Hollywood-filmen Enemy Of the State fra 1998, som handler om NSAs avanserte overvåkingsteknikker, kan jo ha sin tvil…

Kilder:
Associated Press
The Register

Annonse
Annonse