Opera logo

Annonse


MS kjøper ikke Opera

Opera logoRyktene stammet fra teknologiskribenten John C. Dvorak, som i en artikkel på nettsstedet MarketWatch.com tok til orde for at Microsoft skulle kjøpe Opera for å fornye den etter hvert noe gammeldagse nettleseren Internet Explorer.

«Noe er i gjære»

Dvorak regnes som en av de journalistene som har best kilder på innsiden av IT-bransjen, og mange av hans spekulasjoner har slått til. Dette var imidlertid ingen direkte spådom, men mest av alt en meningsytring om hva som ville være bra for Microsoft.

Like fullt oppsto det straks rykter i bransjen om at noe var på gang. Ikke minst fordi Dvoark i sin artikkel skriver kryptisk at «noe er i gjære».

I tillegg har det den siste tiden blitt spekulert i at Google skal kjøpe Opera. Heller ikke dette ryktet holder vann.

Annonse


Ikke utenkelig

Ryktene er nå avkreftet av Opera, mens Microsoft foreløpig ikke har kommentert dem. Det er likevel ikke utenkelig at Microsoft vil alliere seg med noen utenfor sitt eget hus for å forbedre Internet Explorer, som nå er på vei i versjon 7. En betaversjon av den nye nettleseren ventes like etter nyttår.

Microsoft forkynte like før jul at de vil kutte ut Internet Explorer for Mac. Dette åpner markedet for andre som vil utvikle nettlesere for Apples operativsystem OS X, som blir stadig mer utbredt.

Kilde:

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse