Enorme EU-bøter til Microsoft

Microsoft på sin side hevder EU ikke vet forskjellen mellom kildekode og API (Application Programming Interface) og hevder de vil bekjempe disse kravene fra EU.

Ber om støtte

EU beordret i fjor Microsoft til å gi konkurrenter tilgang til noen spesifikke nettverksprotokoller i Windows. Dette skulle sikre interoperabilitet mellom Windows-maskiner og servere fra andre selskaper.

Datagiganten har kjempet mot dette og har sagt at det å slippe fri kildekoden «vil ha store konsekvenser for beskyttelsen av våre åndsverksrettigheter rundt om i verden». Videre anket selskapet dette og har bedt andre teknologiselskaper om støtte.

Annonse

Ny tidsfrist

EU har imidlertid forkastet en anke om å stoppe alle sanksjonene mot selskapet og truet selskapet med bøter om selskapet ikke fulgte kravene fra EU innen 15. desember 2005. Nå har de gitt selskapet ny tidsfrist til 25. januar og hevder selskapet må betale to millioner euro (16 millioner kroner) i bøter hver eneste dag dersom de ikke følger kravene.

– Totalt sett har vi svart på mer enn 100 forespørsler fra EU. Vi jobber hele tiden raskt for å møte de nye og endrede kravene fra EU. Allikevel ser vi at hver eneste gang vi gjør en endring flytter EU mållinjen og krever flere endringer, sier Microsoft-advokat, Brad Smith.

Kilde:
BetaNews

Annonse
Annonse