Annonse


USA-TV blir heldigitalt

Planen er så ambisiøs at mange synes det går for fort. Ikke minst kringkasterne, som trenger tid og penger til å rulle ut nytt utstyr.

Støtte til fattige TV-slaver

Senatet har derimot vært mest opptatt av vanlige brukere, spesielt de som ikke har råd til å kjøpe seg de nye dekoderne til ca. 50 dollar (om lag 350 norske kroner). Til sammen vil føderale myndigheter derfor bevilge 1,5 milliarder dollar (om lag 10 milliarder kroner) for å bøte på dette.

Saken er ikke endelig avgjort for George W. Bush setter sitt navnetrekk på loven. Det regnes likevel som sikkert at skiftet fra analog til digital bakkebasert TV-kringkasting vil skje innen et kort tidsperspektiv.

Må ha 85 prosent

Kongressen har tidligere vedtatt slukking av det analoge nettet, som de ønsker å selge til andre leverandører av trådløs informasjon enn TV-selskapene.

Annonse


Slukkingen av det analoge nettet kan likevel bli utsatt.

Dagens lovgivning i USA krever at 85 prosent av landets befolkning må ha tilgang til digital kringkasting før det analoge skrus av. Skeptikerne mener at dette ikke er realistisk innen de tidsmarginer Senatet satte i går.

Kilde:
Reuters.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse