Annonse


Ny anklage mot Sony

Sjefen for påtalemyndighetene i president Bush hjemstat har nå utvidet søksmålet mot plategiganten. Også denne gangen dreier det seg om installasjon av såkalt «rootkit»-programvare – som i følge ekspertene utgjør en potensiell fare for angrep på brukernes PC-er.

– Ikke noe valg

Opprinnelig gjaldt søksmålet selve programvaren, som kunne åpne brukernes PC-er for hackere. Nå utvides søksmålet til også å gjelde rutinen som Sony BMG brukte for å få folk til å installer programvaren.

Statsadvokat Greg Abbott mener at brukerne ikke ble gitt noe valg. Om de ville spille av CD-platene på sin PC, måtte de installere programvaren. Dette skjedde i følge statsadvokaten uten at man ba brukerne om tillatelse.

Pinlig affære

«Rootkit»-affæren har vært svært pinlig for Sony BMG, som er ett av verdens fire største plateselskaper. De har flere gange måttet legge seg flate for kritikken, som har kommet både fra statlige myndigheter, Microsoft og sikkerhetsbransjen.

Annonse


Da det til slutt viste seg at den finurlige kopisikringen enkelt kunne omgås ved å feste en tape-bit til platens overflate, gjorde selskapet seg til latter for en hel verden.

Kilder:
Reuters.com
News.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse