SuprNova

Annonse


Slik ble SuprNova stoppet

SuprNovaSuprNova var lenge den mest populære portalen for folk som ville laste ned film, musikk, spill og programvare via det smarte fildelingssystemet SuprNova. Inntil nettstedet ble stengt for ett år siden.

Stengte serverne

Siden har det vært stille rundt SuprNova, som nå bare er en nyhetsblogg om fildeling. Nå forteller Andrej Preston – på nettet kjent under kallenavnet Sloncek – historien om hvordan han opplevde å bli et av de første ofrene i heksejakten mot fildeling.

Den 19. desember i fjor gikk slovensk politi til aksjon mot serverne. Preston fikk vite om politirazziaen av sin nettleverandør. Senere leste han om det i pressen – uten å ha blitt kontaktet av politiet.

Dratt opp av senga

Grytidlig om morgenen en dag rett etter nyttår sto politiet på døra hans. De viste fram en ransakelsesordre, og tok beslag i to av Slonceks PC-er, pluss noen CD-plater med filer.

Annonse


En måned seinere ble Preston innkalt til forhør. I samråd med sin advokat valgte han å la være å si noe. Etter møtet – som naturlig nok ble kort – fikk han vite at saken ville bli oversendt påtalemyndighetene, som i sin tur skulle vurdere om det skulle reises offentlig straffesak.

Saken henlagt

Så gikk våren og sommeren uten at Preston hørte noe. En periode hovedpersonen beskriver som svært avslappende.

Så kom brevet fra statsadvokaten. Saken var henlagt, og PC-er og CD-plater ville bli returnert.

Preston håper nå at det fortsatt vil være stille rundt ham. All oppmerksomheten og kontakten med politiet har vært en belastning, forteller han.

Kilde:
SuprNova.org

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse