– Ny iBook, Shuffle og mini

FOTO: CNET News.com

FOTO: CNET News.comDette skriver nettstedet ThinkSecret, som hevder de har informasjonen fra pålitelige kilder. Blant de mange ryktebørsene i Mac-verdenen er ThinkSecret kanskje den mest respekterte. Det er derfor grunn til å spisse ører når de forteller noe.

Intel klare med «Yonah»

I følge nettstedet er Intels klare med nye prosessor for bærbart rett over nyttår. Prosessoren har kodenavnet Yonah, og Apple skal stå først i køen blant utstyrsprodusentene. Dermed kan de som første produsent presentere maskiner med den nye prosessoren på MacWorld Expo-messen, som går av stabelen i San Francisco 9.-14. januar.

I de nye maskinene fra Apple vil det sitte en dual core-variant kalt Centrino Duo. Single core-utgaven (Centrino Solo?) vil først være klar mot slutten av første kvartal 2006.

Annonse

Bare widescreen

Den nye utgaven av iBook vil inneholde en 1.5 Mhz-prosessor. En Intel-utgave av den dyrere Powerbook-serien vil følge nærmere våren.

Mens dagens iBook fås i 12-tommers og 14-tommers 4:3-utgave, ser det ut til at den nye modellen bare vil finnes i 13.3-tommers 16:9 widescreen-utgave.

3,5 tommers disk i mini

Den nye, Intel-baserte Mac mini vil i følge ThinkSecret inneholde en standard 3,5 tommers harddisk framfor dagens 2,5-tommersdisk. Det borger for langt mer lagringskapasitet. Visstnok uten at størrelsen øker nevneverdig.

Nettstedet har ikke greid å grave opp detaljer om den nye Shuffle-modellen. Men mange tror at den kommer til å ta vesentlig mindre plass i lomma enn dagens utgave.

Kilde:
ThinkSecret.com

Annonse
Annonse